Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd.
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
- FmLeasing.pl
- FmLeasing.pl
Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd.
Wszystko o leasingu w czasie pandemii koronawirusa:
Specjalnie utworzony dział na FmLeasing.pl, poświęcony sytuacji wywołanej pandemią koronawirusa COVID-19 w kontekście rynku leasingu:
Leasing vs COVID-19
Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd. W obliczu zagrożenia epidemią i jej wpływem na losy obecnych i przyszłych leasingobiorców poświęcamy ten wątek, w którym będziemy zamieszczali kolejne publikacje oraz prowadzili dyskusję. Zachęcamy do aktywnego uczestnictwa.
...
Czytaj dalej: Problemy ze spłatą leasingu? Jak sobie poradzić podczas epidemii?
Inny punkt widzenia
...
Czytaj dalej: Dlaczego to może być dobry moment na wzięcie leasingu?
Sposobem na poprawę płynności w obecnym czasie może być leasing zwrotny posiadanego samochodu, ewentualnie jego sprzedać i leasing bądź najem długoterminowy innego.
...
Czytaj dalej: Sposoby ratowania płynności leasingiem zwrotnym i nie tylko
Specjalnie utworzony dział na FmLeasing.pl, poświęcony sytuacji wywołanej pandemią koronawirusa COVID-19 w kontekście rynku leasingu:
Leasing vs COVID-19
Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd. W obliczu zagrożenia epidemią i jej wpływem na losy obecnych i przyszłych leasingobiorców poświęcamy ten wątek, w którym będziemy zamieszczali kolejne publikacje oraz prowadzili dyskusję. Zachęcamy do aktywnego uczestnictwa.
...
Czytaj dalej: Problemy ze spłatą leasingu? Jak sobie poradzić podczas epidemii?
Inny punkt widzenia
...
Czytaj dalej: Dlaczego to może być dobry moment na wzięcie leasingu?
Sposobem na poprawę płynności w obecnym czasie może być leasing zwrotny posiadanego samochodu, ewentualnie jego sprzedać i leasing bądź najem długoterminowy innego.
...
Czytaj dalej: Sposoby ratowania płynności leasingiem zwrotnym i nie tylko
http://www.FmLeasing.pl | Kontakt: news(at)fmleasing.pl
- Jarosław Król
- Administracja
Re: Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd.
mLeasing pozwala obniżyć ratę o 90% przez 6 miesięcy. O kolejnych firmach będziemy informować... Szczegóły: Problemy ze spłatą leasingu? Jak sobie poradzić podczas epidemii? w akapicie: Działania firm leasingowych – pomoc dla klientów (aktualizowane)
- Jarosław Król
- Administracja
RPP obniżyła stopy do 1%. Artykuł, do którego link jest w pierwszym poście, jest cały czas aktualizowany - jutro także będzie.
Santander Leasing także wspiera swoich klientów, szczegóły: https://santanderleasing.pl/biuro-praso ... iazan.html
- Jarosław Król
- Administracja
Stworzyliśmy oddzielny "dział", gdzie zsumowane są wszystkie publikacje i wzmianki dotyczące sytuacji - link w pierwszym poście tego tematu.
Jak zatrzymać rozprzestrzenianie się koronawirusa
https://creazilla.com/nodes/18959-stop- ... ish-vector
https://creazilla.com/nodes/18959-stop- ... ish-vector
- FmLeasing.pl
- FmLeasing.pl
Wiemy już, jak koronawirus wpłynął na rynek leasingu:
Rynek leasingu w czasie koronawirusa w liczbach
Rynek leasingu w czasie koronawirusa w liczbach
http://www.FmLeasing.pl | Kontakt: news(at)fmleasing.pl
Handlowcy nie wiedzieli ile za ratę leasingu brać. Każdy zajeżdżał wypasioną furą w garniturku od Bossa. Żyć nie umierać. Kiedyś pociągnąłem takiego za jęzor i wypaplał że dodatkowo do średniej krajowej mają firmowe pseudo szkolenia za granicą, kilkunastotysięczne kwartalne premie, jakieś dodatkowe granty za wyrobienie jakiegoś targetu a za to wszystko płaciłem ja. Frajer przedsiębiorca. I bardzo dobrze że ich przydusiło. Może teraz trochę pokory będą mieli. Będzie walka o klienta z mniejszymi prowizjami i pulowymi kompaktowymi wozidełkami bo od tych dodatkowych grantów to im się w dupach poprzewracało.
DOBRA RADA Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd.
Jak patrzę na to samoistne nakręcanie się w rodzaju na szczęście wszystko wskazuje na to, że najgorsze mamy już za sobą to nie wiem czy z debilem mam do czynienia czy z fantastą.
Polska jeszcze piku nie osiągnęła, cały świat trąbi że to dopiero preludium i pandemia dopiero się rozkręca a tu pseudo specjaliści od korona wirusa smarują że zagrożenie minęło.
Może warto zastanowić się o zmniejszeniu prowizji za leasing a nie kwiczeć że branżę leasingową czeka trudny okres. Może pozabierać te wypasione fury PH i ograniczyć się do samochodów pulowych, może skończyć z grantami typu: kilkunastotysięczne kwartalne premie, pseudo szkolenia za granicą i zabrać się do ciężkiej pracy.
Cały świat tnie koszta, obniżają pensje (ja też obniżyłem), a przedstawiciele leasingu mają się bardzo dobrze bo zawsze na ich apanaże zapłaci frajerski klient. Tylko kwiczeć potrafią że za mało kasy zedrą z klienta.
Ja już pozbyłem się leasingu. Z 10 w leasingu kupiłem 4 mniejsze wozidełka za kasę i przedstawiciele już nie wożą tyłków po galeriach handlowych w soboty ani nie robią wypadów na grilla w weekend do Mikołajek (no chyba że własnym samochodem) tylko mają samochody pulowe Yariski. Jak na jesieni znowu przydusi to mam czego się pozbyć a nie płacić frajerskich rat za auta co stały dwa miechy na parkingu.
I wszystko gra. Pracownicy nie siedzą na kuroniówce tylko mają pracę i powiem wam że już nie jeden mi dziękował że tak postąpiłem widząc swoich ziomali co 600 zł zasiłku biorą.
Polska jeszcze piku nie osiągnęła, cały świat trąbi że to dopiero preludium i pandemia dopiero się rozkręca a tu pseudo specjaliści od korona wirusa smarują że zagrożenie minęło.
Może warto zastanowić się o zmniejszeniu prowizji za leasing a nie kwiczeć że branżę leasingową czeka trudny okres. Może pozabierać te wypasione fury PH i ograniczyć się do samochodów pulowych, może skończyć z grantami typu: kilkunastotysięczne kwartalne premie, pseudo szkolenia za granicą i zabrać się do ciężkiej pracy.
Cały świat tnie koszta, obniżają pensje (ja też obniżyłem), a przedstawiciele leasingu mają się bardzo dobrze bo zawsze na ich apanaże zapłaci frajerski klient. Tylko kwiczeć potrafią że za mało kasy zedrą z klienta.
Ja już pozbyłem się leasingu. Z 10 w leasingu kupiłem 4 mniejsze wozidełka za kasę i przedstawiciele już nie wożą tyłków po galeriach handlowych w soboty ani nie robią wypadów na grilla w weekend do Mikołajek (no chyba że własnym samochodem) tylko mają samochody pulowe Yariski. Jak na jesieni znowu przydusi to mam czego się pozbyć a nie płacić frajerskich rat za auta co stały dwa miechy na parkingu.
I wszystko gra. Pracownicy nie siedzą na kuroniówce tylko mają pracę i powiem wam że już nie jeden mi dziękował że tak postąpiłem widząc swoich ziomali co 600 zł zasiłku biorą.
Re: DOBRA RADA Koronawirus i leasing - jak sobie radzić, jakie podejmować decycje itd.
Nie mierz wszystkich swoją miarą.Pracodawca pisze:frajerski klient
Marże w leasingu są bardzo niskie, bo ta branża jest bardzo konkurencyjna. Jeśli handlowiec nawet zarabia duże pieniądze tzn., że jest skuteczny i zawiera dużo transakcji. To nie powód do chamskich szykan, tylko raczej do szacunku. Poza tym to strasznie prymitywne tak zaglądać innym do portfela i piętnować za to, na co je wydają.
Z kryzysem finansowym jest jak z piłką nożną - wszyscy się teraz na nim znają.
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)