Leasing samochodu kupowanego od osoby prywatnej?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Leasing samochodu kupowanego od osoby prywatnej?
Witam!
Szukam leasingodawcy, ktory może skredytować zakup od osoby fizycznej.
Może ktoś mi pomóc bo wszystcy chcą tylko na fakture?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// POLECAMY RÓWNIEŻ //
Prywatny pojazd przez leasing do spółki zoo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Szukam leasingodawcy, ktory może skredytować zakup od osoby fizycznej.
Może ktoś mi pomóc bo wszystcy chcą tylko na fakture?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// POLECAMY RÓWNIEŻ //
Prywatny pojazd przez leasing do spółki zoo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2009, o 09:28 przez administracja, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Zmiana tytułu na bardziej czytelny
Powód: Zmiana tytułu na bardziej czytelny
Leasing od osób fizycznych?
Skredytować zakup od osoby fizycznej?
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Leasing od osób fizycznych?
Myślę, że koledze Morgan09 chodzi o to czy jest jakaś firma leasingowa, która może kupić samochód od osoby indywidualnej (nie prowadzącej działalności gospodarczej) i udzielić mu leasingu.nie_wygodny pisze:Skredytować zakup od osoby fizycznej?
Niestety ja takiej nie znam i wątpię, żeby to było możliwe.
EDIT (dopisano później): Okazuje się, że jednak są takie firmy leasingowe - Michael
Wyjściem może być wstawienie samochodu do komisu, który dopiero wtedy sprzeda samochód bezpośrednio firmie leasingowej.
Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
Najlepiej szukać samochodu z pełną fakturą VAT.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Można zrobić w finansowym i wtedy problem VAT odpada.Michael pisze:Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
- Michał Krupiński
- PRO
Niby można, ale i tak nie każda firma w to wchodzi. Poza tym korzyści z leasingu finansowego (od strony podatkowej) są takie same jak z kredytu samochodowego, a ten z reguły jest wszędzie i łatwiej dostępny.GBoy pisze:Można zrobić w finansowym i wtedy problem VAT odpada.Michael pisze:Problem polega tylko na tym, że komis wystawi fakturę ze zwolnionym VAT (tzw. VAT-marża). I wtedy niestety wiąże się to z doliczeniem 22% VAT do każdej raty i wpłaty wstępnej. Czyli tak naprawdę samochód staje się o 22% droższy.
No i powinien być tańszy od leasingu finansowego, więc nie wiem czy jest sens się w to bawić.
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
To można ten leasing finansowy od fizycznych czy nie?
Przepraszam ,ale ja sie nie wyznaję w tym co napisaliście i wreszcie nie wiem czy można czy nie.
Przepraszam ,ale ja sie nie wyznaję w tym co napisaliście i wreszcie nie wiem czy można czy nie.
Leasing od osób fizycznych?
Kredyt samochodowy tańszy od leasingu!!! TIA! Srają muchy będzie wiosna no-offence.
Na tych kredytach to handlarze dowalają takie prowizje, że więcej na tym zarabiają niż na samym samochodzie.
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2009, o 17:48 przez GBoy, łącznie zmieniany 1 raz.
Powtórzę wyraźniej: OD OSÓB INDYWIDUALNYCH FIRMA LEASINGOWA NIE KUPI SAMOCHODU!morgan09 pisze:To można ten leasing finansowy od fizycznych czy nie?
My gadamy o czym innym.
- Michał Krupiński
- PRO
Baaaa - no jeśli czasem klienci się napalają na samochód jak bezzębny na suchary, to nie ma się co dziwić, że ich "kroją".GBoy pisze:
Kredyt samochodowy tańszy od leasingu!!! TIA! Srają muchy będzie wiosna no-offence.
Na tych kredytach to handlarze dowalają takie prowizje, że więcej na tym zarabiają niż na samym samochodzie.
Nie zmienia to jednak faktu, że kredyt samochodowy nie powinien być droższy od leasingu finansowego, a korzyści podatkowe są takie same.
Różnica polega na tym, że kredyt samochodowy obniża zdolność kredytową, a leasing nie. Jednak warto policzyć co się opłaca.
Ludki o tym nie wiedzą! Biorą kredyt na furę, a potem są zdziwieni, że nie mają zdolności na mieszkanie. A jak jeszcze spóźnią się z jedną ratą i wylądują w BIK to są już umoczeni na amen.Michael pisze:Różnica polega na tym, że kredyt samochodowy obniża zdolność kredytową, a leasing nie. Jednak warto policzyć co się opłaca.