[Ankieta] Opinie i komentarze o Leasing Polski

Poznaj opinie o leasingodawcach i opisz swoje doświadczenia

Jestem/byłem klientem tej firmy. Moja opinia o niej:

Bardzo zadowolony
0
Brak głosów
Wszystko w porządku
1
11%
Przeciętnie
3
33%
Czuję niesmak
1
11%
Nigdy więcej
4
44%

Liczba głosów: 9

Awatar użytkownika
Transportowiec

Re: [Ankieta] Opinie i komentarze o Leasing Polski

Post autor: Transportowiec »

Ja też odradzam LP. Jak dla mnie to złodzieje i naciągacze. Fakt faktem że jako nowo powstająca działalność która jeszcze nie wie jak rynek prosperuje dostaje w leasing auta tylko u nich. Ale wiadomo dlaczego żeby naciągnąć ludzi na jak największą kasę żeby mieli za co się utrzymać. :evil:

Uzyskaj najlepsze możliwe warunki Leasingu i Ubezpieczenia GAP

Wyszukiwarka Leasingu  - Otrzymasz oferty od bankowych leasingodawców. Porównasz warunki i unikniesz kosztownych błędów.

Kalkulator Ubezpieczenia GAP  - Kupisz dobry GAP fakturowy taniej na włąsną rękę.

Awatar użytkownika
ksiheone

Post autor: ksiheone »

Proponujemy omijać szerokim łukiem. No chyba że lubicie nieustająco płacić za nieuzasadnione wezwania do zapłaty. Faktury przychodzą 1. dnia miesiąca z terminem płatności do pierwszego dnia miesiąca. I nie da się tego zamienić w żaden sposób. Stąd wezwania do zapłaty pojawiają się z prędkością karabinu maszynowego. Spokojnie można 100zł miesięcznie doliczyć do rat leasingowych. Jakakolwiek polemika, reklamacja nie ma sensu - oni są nieomylni, a w umowie jest napisane, że za wszystko mogą wystawić wezwanie do zapłaty. Nie podaliśmy, że potrzebny jest jakiś dokument w oryginale? - na pewno mówiliśmy - 50 netto. Nie otrzymaliśmy tego dokumentu (chociaż był wysłany) - 50zł netto. Wysłaliśmy faktury nie na ten adres? (pomimo zmiany) - 50zł netto. I tak można mnożyć. Odpowiedzcie sobie na pytanie czy to jest uczciwe i czy chcecie mieć cokolwiek wspólnego z taką firmą. Przestrzegamy przed tymi oszustami, po co się denerwować. Mieliśmy już kilka leasingów, ale z takimi asami jeszcze nie mieliśmy do czynienia. Oszuści to w tym przypadku eufemizm...

Awatar użytkownika
palacz

Post autor: palacz »

ksiheone pisze: 29 gru 2023, o 20:01 Proponujemy omijać szerokim łukiem. No chyba że lubicie nieustająco płacić za nieuzasadnione wezwania do zapłaty. Faktury przychodzą 1. dnia miesiąca z terminem płatności do pierwszego dnia miesiąca. I nie da się tego zamienić w żaden sposób. Stąd wezwania do zapłaty pojawiają się z prędkością karabinu maszynowego. Spokojnie można 100zł miesięcznie doliczyć do rat leasingowych. Jakakolwiek polemika, reklamacja nie ma sensu - oni są nieomylni, a w umowie jest napisane, że za wszystko mogą wystawić wezwanie do zapłaty. Nie podaliśmy, że potrzebny jest jakiś dokument w oryginale? - na pewno mówiliśmy - 50 netto. Nie otrzymaliśmy tego dokumentu (chociaż był wysłany) - 50zł netto. Wysłaliśmy faktury nie na ten adres? (pomimo zmiany) - 50zł netto. I tak można mnożyć. Odpowiedzcie sobie na pytanie czy to jest uczciwe i czy chcecie mieć cokolwiek wspólnego z taką firmą. Przestrzegamy przed tymi oszustami, po co się denerwować. Mieliśmy już kilka leasingów, ale z takimi asami jeszcze nie mieliśmy do czynienia. Oszuści to w tym przypadku eufemizm...
Zasadniczo każda firma leasingowa wymaga, żeby płacić według harmonogoramu załączonego do umowy, a brak faktury (może zaginąć, ktoś może nie odebrać, itd.) nie może być pretekstem do braku płatności. Faktura jest dokumentem rozliczeniowym dla leasingobiorcy, a nie dokumentem, który ma być traktowany jako zwolnienie od zapłaty jeśli nie dotrze na czas.

Awatar użytkownika
Mani

Post autor: Mani »

Jestem , klientem od kilku lat brałem kilka aut z tej firmy niestety każde miało wady , ubezpieczenie niby można było swoje po roku ale później okazało się że jednak nie składka za oc przychodzi więc wiesz jaka płacisz natomiast AC to wielka nie wiadoma dzwoniąc do lp pani powiedziała że nie może mi powiedzieć jaka jest składka za AC , odradzam ten leasing jest to moje ostatnie auto jakie u nich wziąłem a i na początku podpisania umowy spodziewajcie się faktur chu... Wie za co

ODPOWIEDZ