Przykładowa oferta leasingu do biznesplanu?
Regulamin forum
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Forum leasingowe, na którym możesz zapytać o wszystko, co jest związane z leasingiem i wynajmem długoterminowym. Odpowiedzi udzielają eksperci i osoby z branży, ale panuje tu luźna atmosfera bez regulaminowego rygoru, więc nie krępuj się dyskutować. Zachęcamy także do wyrażania swoich opinii o leasingodawcach i dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Przykładowa oferta leasingu do biznesplanu?
Witam, przygotowuję biznes plan firmy transportowej i muszę skorzystać z leasingu finansowego. Tabor jest nowy, 6 samochodów ciężarowych. Każdy wart 370 000zł. Mam problem z obliczeniem i zrozumieniem jak policzyć raty, jak przyjąć oprocentowanie, po prostu nie wiem jak zacząć. Także nie wiem jak policzyć amortyzację. Prosiłbym o pomoc. Nie musi być to bardzo szczegółowe, tylko wyliczenie, które będę mógł zawrzeć w projekcie. Prowadzący mówił, że najlepiej rozłozyć na 5 lat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// NOTATKA MODERATORA //
Temat wydzielony z wątku:
Jesteś zielony w temacie leasingu? Pytaj śmiało- o wszystko!
Nie krępuj się zadawać pytań! Na tym forum żadne nie zostanie bez odpowiedzi!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
// NOTATKA MODERATORA //
Temat wydzielony z wątku:
Jesteś zielony w temacie leasingu? Pytaj śmiało- o wszystko!
Nie krępuj się zadawać pytań! Na tym forum żadne nie zostanie bez odpowiedzi!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
- Michał Krupiński
- PRO
Re: Przykładowa oferta leasingu do biznesplanu?
Może napisz co już wiesz jak zrobić i czego dokładnie potrzebujesz...pablo pisze:Witam, przygotowuję biznes plan firmy transportowej i muszę skorzystać z leasingu finansowego. Tabor jest nowy, 6 samochodów ciężarowych. Każdy wart 370 000zł. Mam problem z obliczeniem i zrozumieniem jak policzyć raty, jak przyjąć oprocentowanie, po prostu nie wiem jak zacząć. Także nie wiem jak policzyć amortyzację. Prosiłbym o pomoc. Nie musi być to bardzo szczegółowe, tylko wyliczenie, które będę mógł zawrzeć w projekcie. Prowadzący mówił, że najlepiej rozłozyć na 5 lat.
Czy wystarczy Ci sama oferta leasingu, czy musisz mieć każdą ratę rozbitą na część kapitałową i odsetkową, itd.?
Napisz coś więcej, bo tak to nawet nie wiadomo od czego zacząć.
Liczenie amortyzacji, to chyba nie jest coś szczególnie trudnego, żeby znaleźć info via google...
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
OFERTY LEASINGU NA FORUM:
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Wyszukiwarka Leasingu | Najprostszy sposób pozyskania ofert leasingu od wielu firm (bez pośredników)
Masz rację z amortyzacją sobie poradziłem, chodziło mi o jakąś ofertę i jak będą wyglądały raty.
- Michał Krupiński
- PRO
To nie ma problemu.pablo pisze:Masz rację z amortyzacją sobie poradziłem, chodziło mi o jakąś ofertę i jak będą wyglądały raty.
Podaj tylko jaka ma być wpłata wstępna (czynsz inicjalny), np.: 5%, 10%, itd.?
I czy ta kwota to 370 tys. to jest cena netto czy brutto?
"Doradca finansowy to człowiek, który obraca twoimi pieniędzmi do momentu, w którym się skończą."
Ta teoretyczna (jak mniemam) firma ma zdolność kredytową?
Bo jak to start-up to nie ma mowy o leasingu na taką kasę.
Chyba że biznesplan nie musi mieć podparcia w rzeczywistości....
Bo jak to start-up to nie ma mowy o leasingu na taką kasę.
Chyba że biznesplan nie musi mieć podparcia w rzeczywistości....
czynsz wstępny 10%, to ma być czysto teoretyczne